http://miroslavholes.sweb.cz/Ocista%20tela/ocista1_zpsa70c7b7a.gif

 

 

Očista organismu

 

 Mnoho lidí propadá v tomto období jarní únava. Jsou vyčerpaní, zpomalení a nic se jim nechce. Mnohdy se tento stav vyvine až do obecné nechutnosti a pasivity. Je to důsledek toho, co a v jakém množství do sebe dáváme. Při zdejším typu stravování naše těla nestíhají trávit a tak ukládají. Výsledkem nejsou jen tukové polštáře ale také uložené toxiny jako například těžké kovy, konzervační látky, antibiotika, léky, pesticidy, plísně, bakterie ... Pokud máte jarní únavu, zdravotní problémy nebo jen potřebu pookřát, je zde prostor pro detoxikaci. 

Detoxikaci lze provádět u každého člověka, nezáleží na věku ani na pohlaví. Dochází při ní k uvolňování toxických látek a hlenů z těla. Po takové očistě se lepší fyzická i duševní stránka člověka, přibývá sexuální energie, urychluje se metabolismus, povzbuzuje se imunitní systém, lepší se okysličení krve, zkvalitňuje se spánek ... 

Při detoxikaci je důležité, abychom tělo zásobovali dostatkem vody - dodržovali pitný režim. Denně bychom měli vypít 2 až 4 litry vody. Nejlepší je neperlivá voda, voda přímo z přírodního pramene nebo bylinkový čaj bez cukru. Pitím dostatečného množství vody podpoříme vylučování jedovatých látek z těla. 

Důležitým krokem detoxikace je zbavit se nebo alespoň omezit konzumaci tepelně upravených jídel, cukrů, kávy, tabáku, alkoholu a jiných drog. Během očisty jsou vhodné sauny, masáže a klystýry. Nezbytností je aktivní pohyb cvičení, chůze, běh, plavání apod. 

http://miroslavholes.sweb.cz/Ocista%20tela/ledviny3pa.jpg

Na očistu ledvin je ideální pitná kúra obsahující výluh z březových listů. Přináší úlevu organismu podporou vylučování usazenin z ledvin, čímž nepřímo pomáhá také činnosti srdce. Významně přispívá k prevenci degenerativních chorob (skleróza, revmatismus). Organismus se detoxikuje - díky podpoře vylučování přestává vázat vodu, mizí zejména otoky nohou, postava se zeštíhluje, což jen přispívá k oblibě kúry zejména u žen. Výluhem z březových listů se odstraní usazeniny z ledvin i močových cest. Pokud ho ochutíte pár kapkami čerstvé citronové šťávy, zlepšíte jeho chuť (pije se bez cukru) a zvýšíte účinek.

 Nezapomeňte na důkladné čištění jazyka při ranním mytí zubů obrácenou hranou kovové lžičky (seškrabáním usazenin a odumřelých bakterií od kořene jazyka až po jeho špičku). Jazyku se vrátí chutě, ozdraví se celý trávicí trakt. 

http://mirazood3.sweb.cz/Pomocne/travici%20trakt.png

Nevhodných bakterií v trávicím traktu se tělo zbaví denní konzumaci listů česneku medvědího (typická jarní rostlinka!). V případě jeho nedostupnosti silnější účinkující - ale nevábně páchnoucí - stroužky obyčejného česneku. Sérií 2-4 klystýrů s osolenou, ale lépe citrónovou vodou - asi půl citronu na 1,2 l vody - dosáhnete alespoň základní očistu tlustého střeva. Její přínos pocítíte zpravidla téměř okamžitě. Klystýr opakujte každý den s objemem 1,2-1,5 l vody během jednoho týdne. Denně na celou proceduru potřebujete půl až tři čtvrtě hodiny času, což je opravdu nepatrná investice do svého zdraví za rok.

 

Jako kúra regenerace jater se doporučuje každé ráno konzumovat nalačno 1,5 lžíce olivového oleje, lžíci citrónové šťávy a lžíci pravého včelího medu (ten nemusí být). Postupně se játra i žlučník zbaví přebytků bilirubinu a cholesterolu, zmizí gastritidy, zácpy a další potíže, zlepší se trávení a metabolismus tuků. Odtok žluče můžete během kúry či po ní podpořit občasným pitím zápary ze směsi kořene pampelišky, kořene jalovce, kůry krušiny a listů máty (smíchat ve stejném poměru, zalít 1 lžíci 1 dl vařící vody a hodinu louhovat). 

http://mirazood3.sweb.cz/Pomocne/ledvina.png

Kameny ve žlučníku a ledvinách lze rozpouštět postupně během několika měsíců také pravidelným pitím několik hodin odstáté šťávy z červené řepy. 

Po úspěšném očištění střeva a močových cest můžete také ulevit kloubům. Večer uvařte v 3-4 dl vody asi 5 g listů vavřínu (bobkový list), necháte celou noc stát, ráno přeceďte a v průběhu dne postupně vypijte. Jednorázové vypití by mohlo mít nepříjemné následky v podobě krvácení! Pokud si chcete zvolit pití odvaru návazně k jídlu, pijte asi třetinu až půl sklenice čtvrt hodiny před jídlem. Kúru opakujte obden po dobu 2 týdnů. Při vysokém stupni zanesení organismu solemi je vhodné nepít odvar už po osmé hodině večerní a před spánkem udělat klystýrový výplach střeva, aby uvolněné soli a hleny měli volnou cestu z těla ven.

Průvodní jevy v podobě přechodných bolestí v krku a přetíženým lymfatickým systémem budou už jen smutným důkazem předchozího zanesení, do rána by při čistém střevě a ledvinách měli projít.

Nejdůležitější částí očisty je konzumace syrové stravy. Jde tedy o jídlo neupravené vařením, pečením, konzervováním, chemickými, ani jinými úpravami, při kterých dochází k znehodnocení vitamínů, enzymů, stopových prvků tak nezbytných pro náš zdravý duševní, fyzický a duchovní vývoj a růst. Znamená to, že sem patří všechny druhy ovoce, zeleniny, ořechů, semen, trav, bylin, kořenů, koření, naklíčených luštěnin, atd. Stručně řečeno, patří sem vše, co nám Země nabízí bez našeho výrazného zásahu. Pokud konzumujeme 100% přirozenou stravu, přijímáme každým soustem potravy plnohodnotné zastoupení vitamínů, enzymů a prvků bez negativního působení, takže se dá říci, že se vlastně celou dobu takového stravování naše tělo léčí a regeneruje. Odborníci v této oblasti uvádějí, že pro zdravý a správný chod organismu po očistě stačí 75% zastoupení syrové stravy, zbytek může být zastoupen vegetariánskou převážně vařenou stravou. Své tvrzení odůvodňují tím, že 75% zastoupení zásadité stravy dokáže eliminovat nežádoucí kyselý vliv 25% vařené stravy.

 

 

Očista těla